Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Sunday, January 2, 2011

terlebih rajin...kek sarang semut/gula hangus

Tak tau la...arinie cam terlebih la plak kerajinannya. Aku dah tengok kek nie lama dah. Salin dari blog My Resepi...*thanks yer*..pun dah lama dah...cuma nak gerak untuk membuatnya agak kelewatan....hiks. Aku suke tengok kek nie...berkerawang...cam sarang semut pun ade gak. Dek kerana tinginnnnnnnnnnn sangat nak makan...aku pun buat ler.


Aku bancuh kek nie pagi td sebab adunan kek nie katanya adunan kek ini perlu diperap selama 3 ke 4 jam. Aku akur beb...hiks. Jadi dah siap semua nya aku relax la. Dalam pukul 2.30ptg td aku membakar. Mula2nya kuu cam tak yakin jadi sbb mixture dia cair tau. Rasa nak nk masukkan tepung lagi. Tp aku ikut jek resepi tu. Dannnnnnnnn...inilah hasilnya....


masih dalam acuan...panas woooo..

yang telah dibelah dua...

kecik sikit....dah dipotong2..

nampak tak 'sarang semut'nya?...heeeee

Dikala ini aku telah pun menikmati kek ini. Aku takla nak cakap kek yang aku wat nie sedap. Kang org kata pasan lebey...hiks. Kek nie tak la manis sangat....dan yang paling bestnya...kek nie kenyal.Tp apa2pun aku nak thanks My Resepi sbb aku suke sangat2 kek nie. Puas rasanya dapat makan kek yang kita buat sendiri. Tak caya?..Cube la...hiks



Salam..

2 comments:

afsuzrin said...

SDAPNYEEE....X DPT DAH NAK NGECEKK SIKITT...

Sofya said...

hehehe...kan cekpah kan..kalu tak pagi2 dh mengoffer..

nak wat camno...hiks