Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Friday, December 30, 2011

akhirnya dpt gaks ke sini..Part 1

aduhai...makin lama makin malas la aku nie nk mengupdate blog aku yg tk brape nk glam nie...

duk dlm fb terus aku malas nk duk dlm nie tp...sekali sekala kena gak la jenguk..kemas sana ..kemas sini. InsyaALLAH...2012 nnt aku gerak lebih aktif sikit...*tk janji tau*..heee



Sebagai entri terakhir utk 2011 nie..aku nk wish pada semua kengkawan yang jengah n jenguk umah aku nie..Slmt menyambut Tahun Baru..moga apa yang dihajati telah tercapai. Setkan azam baru. Cam aku...jarang aku berazam..I juz follow the flow. Aku tahu ALLAH dh setkan yg terbaik wat kite..hanya kite yang berusaha utk mencapainya.



Tahun 2012 nie aku ada target tertentu..hopefully aku capai. Namun aku dh set juga plan B...manalah tahukan...kite hanya merancang dan yang menentukan hanya ALLAH swt. Niat yang baik dan murni insyaALLAH akan dimakbulkan...amin. Aku hanya berusaha...berdoa dan bertawakal.


Back go my story...hiks. Cuti tahun nie tk la boring sangat. Aku banyak habiskan masa kat rumah. Sekali sekala balik ke Muo..uruskan rumah baru. Aku angkat barang2 kat umah lama sbb umah lama tu aku nk let go dah. 2012 juga aku akan renovate umah tu dulu coz insyaALLAH 2013 aku akan balik untuk berkhidmat di negeri dan daerah kelahiran aku nie.



Tahun nie aku ke Spore lg...*last year tk leh nk g sbb AM bz gile*. Linda dah tempah tiket tuk ke USS. Aku actually tk brape nk kisah sgt kalo tk dpt ke sana. Target aku cuma nk bershopping jek...hahaha. Dh org bawak kan...layan jek la...tp kan...ahkak suke gaks...kahkahkah.



Kami ke JB dulu sbb transit kat sana. Bukan tak mau bawak kete terus ke Spore...tp kat umah anak aku tu payah sikit nk parking. Senang kata tk de tmpt parking for outsider la. So anak aku amek aku kt sana..kete aku parking kat Tmn Sutera..umah besan aku. Kami singgah JJ Bkt Indah jap.

mkn2 kt SR ..me n Aisyah


me wif Linda..

aisyah yg mamai wif atuk..hiks



aisyah dh ilang mamai...hahaha


aisyah dh cas bateri...



Mase di SR aku belikan kek belated besday tuk cucu2 aku..Then sampai kt Spore..kami adekan small party..mkn kek jek...hahaha..


kek dorang..


aisyah cuts the cake...amira tk sabo..ngences..hiks


tiga beradik..


Esoknya baru kami ke USS.....tungguuuuu...hiks


Wasalam

Tuesday, December 13, 2011

jamuan akhir tahun ..5 Kesidang

dah bulan 12...jap jek lg dah nk masuk tahun 2012. Cuti2 nie aku kat Melaka jek...most of the time la.

Cuma aku ke KL pd 6/12 aritu. Kakak n abg ipar aku balik dari menunaikan haji. Perginya hari Selasa...balik hari Khamis. Shopping?..hmmmm...g TESCO Semenyih n Alamanda jek. Belila sikit2...hiks


Sebelum cuti ari tu....anak2 murid aku sibuk nk wat jamuan akhir tahun. Bincang punya bincang..dorang kata..main menu..MEE BANDUNG..nampak gayanya..kena la aku memasak..hiks
Tapi dorang mmg best la...meriah giler jamuan ari tu. Layan jek la pics.nie..


Boys...seramai 30 org..pengsan mak...hiks


Girls...11 of them..*ade yg tk de nie*


Next year..UPSR la plak dorang nie..


Salam..