Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Sunday, November 4, 2012

alhamdulilah...syukran Ya ALLAH

tak mau taip panjang2..

juz nk beritau..

aku dpt bertukar mengajar di MUO semula!!!!!..

syukur..alhamdulilah!!!

Thursday, October 11, 2012

terkilan..

masyaALLAH...lamanya tak bersiaran. Bersawang bagai dah nie. Sekarang nie aku lebih berfb dari berblog. Kalau kat sini aku kena taip panjang2...*tk wajib la*..hiks.

Sebenarnyakan..aku tak tahu ape aku rasa skrg. Rasa cam nak jerit..nk maki jek. Bila aku tanya mengapa hal ini boleh berlaku...tak mahu mengaku salah plak tu..... malah menyalahkan orang lain. Kerja orang sibuk dia nk wat...seakan-akan org tk wat keje..dia jek yg terbaik...renti2kan la perasan tu. Aku rasa betul2 teraniaya. Masa nk mohon transfer baru la sumanya terbongkar. Nampak sangat tak buat keje yang diamanahkan. Bila aku kecoh dengan permasalahan ini...dia boleh wat derk...hawau punya orang!!!
 
Aku tahu ini adalah dugaan dari ALLAH sbb aku nak sangat balik mengajar di Muo. Aku kena redha...dan tawakal. InsyaALLAH aku akan terus berusaha untuk sesuatu yang aku hajatkan. Kepada yang dalam diam menganiaya aku...moga ALLAH memberi petunjuk dan hidayah kepadamu.
 
Semoga ALLAH permudahkan...dan kabulkan apa yang aku hajatkan...ameen
 
Wassalam.

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru 2012..

mak aiii..lama tk mengupdate...lain la plak jdnya..hahaha..hamekkkk...bersawang bagai...huhuhu

special day  for me..n others too..


Wassalam..

Wednesday, March 14, 2012

bercuti di mana??

Jummat lepas..

Kak..cuti ke mana?
Aya...balik kampung ke?
Akak tak ke mana2 ke cuti nie?

Those are the questions that they keep asking me everytime when holidays come again. A usual I'll give them the same answers. Akak bercuti kat taman tasik jek. Balik jugak..tp ari Rabu jek.
Bese arr...akak cuti2 nie ke Muo ler...heeeee

Selagi AM bekerja..selagi tu la aku begini. Sempoi pe. Tapi di hati ku hanya aku dan ALLAH yg tahu.

*otw balik MUO..bese arr.. RABU kan?..hiks

Wassalam

Saturday, January 7, 2012

akhirny dapat gaks ke sini ...Finale..

aku nie nk kata sihat sgt..tak juga. Kaki aku sakit..almaklumla..dh nk masuk 1/2 abad...hiks. tp AM heran...dia tanya..tk sakit kaki ke?..tu la psl...aku pn tk pasan yg kaki aku sakit. Elok jek aku berjalan cam ok jek..hahaha. Ade org kata..sakit nie ikut perasaan. Kalo kite sllu positif..maka sakit tu ilang. Tp kalo kite asik kata sakit..sakit...sakit...maka akan sakit la kite. Selagi aku mampu menentang sakit aku nie...akan aku tentang. InsyaALLAH...moga ALLAH berikan aku kesihatan yang baik...amin.

Semasa kami berada di dlm dungeon tu..kami di pertontonkan satu video ttg citer Shrek..mcm sinopsis gitu. Ade mirror yg leh berkata2..kotak yg bergerak2 mengikut dialog.





kotak2 yg bergerak2..



mirror..mirror on the wall...hiks

Lps tu kami semua masuk ke dlm theatre..tgk citer Shrek. Yg bestnya...kami bukan sekadar menonton 3D filem..tp 4D. It was my first experience. Cm jakun la plaks....hahaha. Bila kerusi mula bergerak mengikut lakunan kuda berlari..penonton2 suma terjerit2 smbil ketawa..termasukla aku. Bila donkey bersin..maka air2nya terperik kemuka kami. Aku rasa geli tp bila di pkkan balik..mana leh air bersin dia kena kat aku. Mmg seronok giler..Pastu kami kuar n jalan2 lagik..Nk masuk ke Jurassic Park..tk dan..so amek gambo kat luo jek. cucu2 aku cm dh pancit jek..nenek maintain...hahaha.









Aisyahhh

















sukenya diaa...





me wif Marliyn Monroe Spore...kihkihkih


fuhhhhhh..


Usai melawat beberapa tempat lagi..kami singgah kat Universal store..beli ape yg patut. Tk leh beli bebnyk sbb mahal gilos..faham2 jek la ye...hehehe. Then kami bergerak pulang n singgh makan. Malamnya kami ke Orchard Rd. Bese la...jalan tu dihiasi dengan lampu2 yg pelbagai warna. Kali nie kurang grand la...tk spt tahun 2009..lebih hebat rasanya.

Thanks Linda for taking us to USS.

Wasalam.

Monday, January 2, 2012

akhirnya dapat gaks ke sini...Part 3

We really had a great time there. Cucu2 aku rela jek tp neneknya yg over...hahaha. Before kami ikut permintaan Aisyah yg sibuk sgt nk masuk ke castle...au sempat bergambar dengan ....Betty Boo...cantiknya dia..tp seksa ahkak tgk kan...kahkahkah




posing2 gitu...



Then kami pun mula la bergerak ke castle idaman aisyah..Far...far away land.



castle tu terletak di Far..far away..land


tu castle kt belakang tu..

umah Shrek n Fiona..




ijo sungguh Shrek nie..hiks

Sesampai jek kat castle..kami pn beratur *sikit pnya pjg beb*..masuk kedlm dungeon..gelap..!!



amira takut..atok kena dukong arr...



eksyen ek..pakai spec 3D lg tu..





Sambung lagi nnt ek...*penat*..hiks



Wasalam

Sunday, January 1, 2012

akhirnya dapat gaks kesini ...Part 2

selalu aku dengo jek ..USS..tp tk pernah la rasa nk ke sana. Bagi aku tmpt tu cam tu budak2 jek. Kalo aku tk dpt pegi..tk la terkilan sagt...tppppp...mula2 jek. Bila aku dh ke sana...aku rasa cm nk pegi lagi...sbb bnyk lagi places yg aku tk dan nak teroka...heeeee


Lepas having quite heavy bepes...kami bergerak ke Sentosa. Last 2 yrs ..kami ke Pulau Sentosa. Kami naik cable car...*tingat aku kt Yuyun..maid Linda*..asik mengucap jek Yuyun bila cable car tu bergerak dan berhenti. Agak2 kalo le cable car tu berhenti tgh2 perjalanan...mau pengsan dia...hahaha. Kami parking kete...then bergerak menuju ke USS. Tiketnya Linda dh tempah awal. Since mase tu masih pagi..tk ramai sgt la...senang nk berjalan2 smabil memerhatikan tmpt2 yg menarik.



happynya atuk n cucu2..


nenek pn happy gak ngan amira..


Aisyah tk de dlm pic sbb dia duk depan..bnyk songeh sorang nie..hiks. Cucu2 aku mmg happy la sbb dpt kuar ngan kami ..lagi2 nk ke USS. Linda kata dorang penah ke sana tp tk leh masuk sbb tiket tadak..

jommmm...















Layan la ye pics.kt atas tu..nnt aku upload lagi..banyak sgtttt...hiks


Wasalam