Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Saturday, January 30, 2010

minggu yang memenatkan..

minggu lepas adalah minggu yang paling memenatkan. Lepas meeting...meeting. Biasa la kan...awal2 tahun nie macam2 perancangan. Harap2 apa yang dirancang dapat disempurnakan. Balik sekolah sekarang pun dan agak lewat..tak seperti tahun lepas. Waktu p&p sampai kul 1.30pm. Gedabak gedebuk...sampai umah dekat kul 2 lebih. Kata orang kan..kalau dah tak larat keje tu..pencen jek la...hehehe. Tu la yang aku rancangkan...pencen awal. Pastu leh jalan2 makan angin ngan AM..ok ler tu!!.

Malam Khamis yang lepas...aku n warga pendidik kawasan aku ngajo menghadiri majlis makan malam ngan CM. Siangnya aku ade mesyuarat displin sampai kul 3..balik umah lepaks. Aku tak memasak pun..sian AM kan? Dia kata tak yah masak sebab leh makan benda2 lain. Malam tu..aku ke Seri Negeri ler. Menunya?..jgn tanya. Menyesal aku tak masak n then makan kat umah. Majlis berakhir hampir kul 12. Ngantuk beb!!! kalau orang yang biasa turu lewat maybe tak der hal wat dorang. Aku nie kan tak leh kurang turu...mau terturu kat meja makan...hiks.



posing jap ngan Suzi..



Esoknya....nak bangun pagi siksanya. Mata tak leh nak buka sepenuhnya. Main raba2 jek nak ke bilik air. Mujur aku tak terturu bawah shower...melampau la tu kan?...hehehehe. Aku ingatkan aku sorang jek cam tu...roper2nya..ade gak yang cam aku. Nak sampaikan ke tengahari...aku minum dua gelas nes O....yang aku tapau tak kira lagi tu.

Hari Khamis ade meeting lagik. Balik umah aku cube2 la turu.... baru dapat selayang...ade call dari school. Angin tul la aku ngan parents nie...dengo sangat cakap anak. Korang fitnah ler aku...moga Allah aje yang membalas 'kebaikan' korang tu. Pastu kan....aku tak leh nak turu.

Hari Jumaat...balik jek dari school..aku lepaks jap. Pas solat...aku turu smpai nak masuk waktu Asar baru aku bangun...hahaha. Pagi nie aku bangun cam bese..then ke pasar ngan AM.


*nie pn cam ngantuks lagik*





Salam

Friday, January 22, 2010

hangin dibuatnya..

apa yang dirancang tak jadi. memang la aku redha tapi alasan yang diberikan tak munasabah dan aku tak boleh nak terima. Nampak sangat betapa tak pentingnya aku dalam hidup dorang. Kalau susah cari aku...tapi bila aku nak bersenang2 dengan dorang ...nak bersenang2 tau bukan aku nak nyusahkan dorang...dorang tak layan. Hangin dibuatnyerrrrrrr!!!

Plan to Sagil was cancelled. Last minute baru nak kabo tak jadi. Aku dah excited giler nak bersenang2. Dah terbayang2 suasana nyaman...terasa2 sejuknya air terjun...seronoknya mandi manda. Bila aku fikir2kan balik...timbang sana ...tolak sini...tak per la. Tapi lain kali kalu dorang nak nyusahkan aku...aku tahulah nak wat ape. Kejam tak?..hiks

Pasnie aku wat plan lain. Kali nie ngan dorang2 yang lain plak. Cuti AM dah lulus..insyaAllah kali nie jadi kot...huhuhu.

Dah tak jadi tu kan...aku layan gambo jek la...
Salam.

Friday, January 15, 2010

baru nak pergi...

dah 2 minggu persekolahan tahun 2010. Masih ade yang perlu dibereskan. Dah namanya keje...sampai bila2 pun tak akan habis. Lepas 1 keje beres...datang laks yang baru. Sometimes I feel that I can't take it anymore. Just waiting for the day....maklumlah..nenek perlukan rehat ..hehehehe.


Aku sedang dalam proses 'menyiapkan' kelas aku. Jahit langsir...setting papan kenyataan dlm kelas...hias apa2 yang patut. Sekarang aku tengah nak siapkan alas meja dorang laks. Aku nie guru kelas Tahun 4...malah jadi penyelaras aliran lagik. Kejenya agak terlebih sikit la dari guru2 kelas yang lain. Murid aku 48 orang...namun syukur alhamdulilah...dorang adalah anak2 murid yang dengar kata. Apa2pun...dalam 48 orang tu ade gak lah yang perlu lebih 'perhatian'. Yang manja pun ade...*ari nie sorang tu siap cium pipi aku sebelum balik...hiks*


Dalam kesibukan tu...aku bercadang nak g tenang2kan fikiran. Masa cuti lepas aku g PD jek. tak best sangat sbb aku tak dpt mandi-manda...hiks. Lagi pun tempat tu panas banget...tak tahan ahkak tau!!. Kali nie aku nak g Sagil lah. Airnya sejuk....terlindung dek pokok2. No choice arr..I thought of going to Pangsun..during last school holidays. Jadilah kan...insyaallah..ari Ahad baru g. Nanti aku citer kat sini.


Salam.

Thursday, January 14, 2010

suka2 jek pindah..hiks

bukan suka2 la sebenonya....terpaksa. Leceh tau nak bina rumah baru nie. Tapi sebab nak juga rase rumah baru..layankan jek la. Nak kata terpaksa...takde sape yang pakse pun.

Actually...rumah lama tu dah tak leh nak letak ruang komen arr. Haloscan kena bayo!!. hahaha. nampak sgt kedukut aku nie kan. Aku tak koser arr nak layan benda2 cam tu. Ini pun ade member baik yang cadangkan aku bina rumah baru..kalau tak ..jangan harap...hehehe.

Pasnie aku dok kat rumah yang nie jek la nampak gayanya.


Salam.