Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Saturday, January 30, 2010

minggu yang memenatkan..

minggu lepas adalah minggu yang paling memenatkan. Lepas meeting...meeting. Biasa la kan...awal2 tahun nie macam2 perancangan. Harap2 apa yang dirancang dapat disempurnakan. Balik sekolah sekarang pun dan agak lewat..tak seperti tahun lepas. Waktu p&p sampai kul 1.30pm. Gedabak gedebuk...sampai umah dekat kul 2 lebih. Kata orang kan..kalau dah tak larat keje tu..pencen jek la...hehehe. Tu la yang aku rancangkan...pencen awal. Pastu leh jalan2 makan angin ngan AM..ok ler tu!!.

Malam Khamis yang lepas...aku n warga pendidik kawasan aku ngajo menghadiri majlis makan malam ngan CM. Siangnya aku ade mesyuarat displin sampai kul 3..balik umah lepaks. Aku tak memasak pun..sian AM kan? Dia kata tak yah masak sebab leh makan benda2 lain. Malam tu..aku ke Seri Negeri ler. Menunya?..jgn tanya. Menyesal aku tak masak n then makan kat umah. Majlis berakhir hampir kul 12. Ngantuk beb!!! kalau orang yang biasa turu lewat maybe tak der hal wat dorang. Aku nie kan tak leh kurang turu...mau terturu kat meja makan...hiks.



posing jap ngan Suzi..



Esoknya....nak bangun pagi siksanya. Mata tak leh nak buka sepenuhnya. Main raba2 jek nak ke bilik air. Mujur aku tak terturu bawah shower...melampau la tu kan?...hehehehe. Aku ingatkan aku sorang jek cam tu...roper2nya..ade gak yang cam aku. Nak sampaikan ke tengahari...aku minum dua gelas nes O....yang aku tapau tak kira lagi tu.

Hari Khamis ade meeting lagik. Balik umah aku cube2 la turu.... baru dapat selayang...ade call dari school. Angin tul la aku ngan parents nie...dengo sangat cakap anak. Korang fitnah ler aku...moga Allah aje yang membalas 'kebaikan' korang tu. Pastu kan....aku tak leh nak turu.

Hari Jumaat...balik jek dari school..aku lepaks jap. Pas solat...aku turu smpai nak masuk waktu Asar baru aku bangun...hahaha. Pagi nie aku bangun cam bese..then ke pasar ngan AM.


*nie pn cam ngantuks lagik*





Salam

No comments: