Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Monday, February 8, 2010

ke pangsun akhirnya

cam terdemam laks aku arinie...hehehe.

Ari Jumaat lepas aku n AM ke Cheras umah Kak Kamal. Tu memamg port lepaks aku la kalu ke sana. Kitaorang dah plan nak ke pangsun lagi. Itu pun sebab plan nak ke Sagil dimusnahkan oleh adik beradik AM. Jadi kali nie plan ke2 berjaya...ke Pangsun ngan adik beradik aku laks. Kali nie g sana tak seramai dulu sebab kakak aku n family yang kat Kelantan tak de. Anak sedara aku keje plak tu. Yang ade...aku n AM...Kak Kamal n family & Kak Uteh n family. Kali nie Fahmi n Naz pun ade.

Sampai jek kat sana...letak barang2. AM sediakan tempat membako. Kitaorang bawa ikan..Kak Uteh bawa daging kambing n ikan keli. AM n Umar *menantu Kak Uteh* memulakan aktiviti bakar membakar. Sedap arr makan ikan bakar panas2. Air asam kitaorang buat dari rumah.
bz membako..

Aku bukan tak nak tolong..tapi aku tak leh blah dengan asap nih. Maklum ler...aku ade kak asma...hahahaha. AM pun tak kasi aku datang dekat sangat. Kalau aku sakit dia gak yang susah kan kan kan? So..aku pun berendam jek la..best giler. Airnya sejuk..pastu banyak pokok...redup. tapi muka aku tetap macam udang dibakar...hehehe

ngan anak sedara & cucu sedara.....

dari sudut yang lain...hiks

best berendam..

Kak Uteh n family..

cari ape tu bang?...


Fahmi...Naz n abg dia..

Dah puas berendam ...sampai krem kaki ak..hiks..kitaorang pun packing n balik. Best la picnic ngan dorang...next time nak kemana plak eks?

Salam

2 comments:

Hazelsyd said...

salam cikya,

bestnyerrrrr.....dari ikan keli bako...sampai laa ker berendam tak sudah2 kat sungai tu uhh mmg best cikya...

Sofya said...

salam H..

nnt balik sini cikya bawa H g sana ye.. kita ajak lara n the gang sama ..baru happening kan?..hiks