Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Tuesday, February 16, 2010

wat kek la...

nie lah jadinya...AM keje...aku kena arr dok kat rumah. Aku tanda kertas ujian...layan tv...jengah umah kengkawan. Sensorang..cam nie la gayanya...hiks. Tapi sebenonya..aku suker situasi nie. Aku kurang gemar dengan suasana yang bising2...leh lemas aku dibuatnya. Pernah satu ketika...aku ajak AM g shopping ..masa nak raya cina..*tak ingat bila..tahun lepas kot*. Masuk2 jek shopping complex tu..aku terus ajak AM balik.. Hishhh!!..tak larat nak dengar sore2 yang memekakkan tinge nih. Padan muke kan...sape suwoh pegi masa org lain tgh sibuk nak bershopping raya dia...hahahaha.

Dah duduk kat rumah nie...memang la boring..tp sikit jek. Aku ingat nak memasak...tetibe gas abis la plak!!!. Adooyai!!. Aku mule lah membelek2 koleksi resepi aku yang menjadi collection aku selama nie. Kalau majalah RASA n SAJI berlambak kat umah. Tiap2 bulan beli. Ada gak yang aku try..oraitlah kan.

Dalam pada membelek2 tu...tekak nie cam tingin nak makan kek. Aku cari satu resepi yang aku cilok dari blog seseorang. Aku kuarkan butter...telur ..susu pekat manis..dah bahan2 lain dari peti ais. Nie kira jadilah membakar ari nie. Selepas berhempas pulas akhirnya siap ler kek tu...hiks. Aku tak terrer sangat bab2 mencorakkan kek nie. Aku wat cam bese jek..selangselikan adunan tu...then aku marblekan...cam tak brape nak jadi arr..huhuhu.

chocolate marble cake

ade cam corak marble tak?..hiks

Teruknya aku..tak mengoffer korang eks?..meh la kalu nak rasa...hehehe.

Salam.

2 comments:

Hazelsyd said...

salam cikya,

jadi jadi jadi!! tu diahh hehehe ada roper marble nyer cikya hihi..kiter tak pandai buat kek laa..ermm actually tak rajin nak buat hihihuhu terpaksa ngaku hihi, tu lar sebabnyer..ermm rupanya nampak sedap cikya..

Sofya said...

salam H..

hehehehe...jadi eks?
cikya nie pun bukan ler rajin sgt pun..

mmg sedap la...ade coklat + coklat emulco..perghhhhhh!!! hiks