Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Sunday, August 15, 2010

bicara kosong aje..

dah lima hari kita berada di bulan Ramadhan yang mulia dan penuh berkat ini. Dah brape kilo turun?...ke naik?..hahaha. Ramadhan kali nie.. aku cam tahun sebelum2nya...tak brape nak berselera. So selalunya bulan Ramadhan aku akan nampak cam slim sikit....tapi bila Syawal..ngembang balik...ishhh. Tak tau la bila nak merasa kurus ....hiks

Aku tak tu nak bicara apa kali ini...bz mamanjang. Lepas test...test. Penat rasanya menanda kertas pekse nie. Nak wat camno kan...dah keje kita...layankan gak la. Minggu sebelum puasa...aku bz menanda kertas pekse tahun 6...trial tuh. Minggu lepas plak...ujian ke2 tahun 1 - 5. Tak menang tangan aku nak menanda. Dengo2 kabo...minggu lagi satu ade another test for Yr. 6....amek ko!!! Harap2 this time dorang leh buat lebih baik...jgnlah careless nak oiii!!. Aku frust bila mereka gagal untuk mendapat full marks kat part yg senang nak score. Transfer information pun salah. Paling sakit hati...bila ade S...ditinggalkannya...suka tau wat my blood go upstairs...hiks.

Memandangkan aku agak kebizian....maka juadah berbuka pun aku masak gitu2 jek. Mujur AM tak kisah. Dia kata janji ade benda nak dimakan. Setakat nie aku masih mampu memenuhi kehendaknya la kan....cam ari tu dia nak makan nasi goreng ayam. Hari2 lain kami lebih berbuka nasi dengan lauk2 yang biasa2 aje. Rasa2nya ...ari nie watkan mee sup jek la. Masa bersahur...AM cam tak lalu nak makan nasi....so aku memang standby roti n jem. Apa nak wat...bila umur dah makin meningkat maka selera pun makin berkurangan.

Ada jugak yang cadangkan kat aku...beli jek kat pasar Ramadhan sebab makan berdua. Tak tahu la....aku memang jarang ke pasar Ramadhan nie...dari dulu2 lagi. Setakat nie aku cuma pergi sekali ...pada hari pertama puasa. Itu pun sebab aku balik ke Muo berbuka ngan akak aku. Takkan la aku nak lenggang kangkung jek...pastu tak bawak apa2...tak patut kan?..hiks. Bila berbuka kat Melaka....aku lebih senang memasak. Lagipun aku tak suka sangat ke pasar Ramadhan....ramai beno orang. Aku dok ghalit tengok orang...dah tu tak beli apa2 untuk diri sendiri...huhuhuhu.

Apa2 pun yang penting...jangan membazir ye. Beli apa yang patut.....makan pun kena la patut2.


Salam..

2 comments:

Hazelsyd said...

salam ahkaq cikya,

hehehe...aiseyyy..jgn lar your blood go upstairs cikya pasal ilang S tuuu..saya terasa taw!! hahahah

dulu2 bila tengok cikgu tanda buku kan masa skolah..ingat rasa macam syokkk jer tanda buku or test nih..ropernyer tak best eks cikya? hehehe al-fenin gitu eks?

bebudak ni kadang kan, masa test dalam kelas tu main2 jer lagik..tapi tiba tang real examination sok..sure buat betui2 nyer..depa tau ler nanti nak survive themselves tu nanti..jgn riso sgt eks..u did your best i'm sure!

saya laaagiiii laaa...dah 3 tahun tak gi pasar ramadan mesia tau heheheh come to think of it, what do i miss much about pasar ramadan mesia eh? hrmmm...varieties of kuihhhhh!! berjenis bubur2 dan pengatttttt!! air tebuuuu!! ayam golekkkkk!! haaa tu diahhh heehehhe

cheers!

Sofya said...

tudia!!!..panjangnya khutbah...hahahaha

owhhhh...dulu pun H selalu tinggal S eks?...nak kena nie.

harap2 camtu la H...moga dorang wat yang terbaek masa exam tu. I've gave them all...especially the techniques.

tak per...wat masa nie g la param kat sana....hahahaha...kalu ade arr kan...
banyak mmg la banyak H...rambang mata dibuatnya...hiks

apa2 pun...dah balik mesia nnt leh g tiap2 tahun..