Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Monday, March 29, 2010

ari tu tak jadi pergi

pada 10 March lepas..kami tak jadi pergi. Konon2 nak nyambut anniversary pernikahan kitaorang kat situ...tapi cam tak de mood ari tu sebab nak balik Muo. Banyak keje nak wat masa tu ...takut tak sempat lak. So ari tu kitaorang makan kat warung pak Enal jek...makannya best gaks...lauk pauk kampung.

Rabu lepas...AM tanya nak makan kat mana? Aku cadangkan kat situ...tempat yang tak jadi sebelum tu. Dia kata...Let's go...hiks. Tu kira belated celebration arr kan? Aku bukan nak makan yang bukan2...tapi tingin sangat nak makan laksa kat situ. Dulu pernah makan...tapi lama dulu...tu yang dok tingat2 tu..hehehe. Makan laksa pun orait gaks kan....janji happy.


Korang tahukan tempat nie kat mana?..Kalau dari tol Ayer Keroh ianya terletak di sebelah kanan. Kalau nak ke tol Ayer Keroh ianya terletak disebelah kanan. Cafe nie dekat2 dengan hutan rekreasi. Decoration dalaman simple tapi cantik. Tengok pokok limau kat luo tu...banyak tuh!!. Aku saje jek tanya kat pekerja dia...Leh petik tak?..Dorang sengeh jek la...

Sedap tak?..hehehe. Nie namanya 'stir-fried cheong fun'. Kuey teow arr..ade seafood tuh. Cikgu Cina kat sekolah aku kata ...selalunya masakan nie ialah jenis sup. Nie mesti dia orang modified kan. Yang nie AM punyer...tapi aku tetap ngendeng...hiks.

Haaa....yang nie aku punyer. Laksa asam..kat tepi tu petis. Masukkan dalam laksa..gaul2kan. Kuah tu nanti tuko warna...hiks. Sedapnyeeeee!!! licin kuahnya aku hirup. Masam ade...pedas ade...manis ade..masin secukup rasa. AM tak brani nak minta. Kalau dia nak kena oder another bowl la..hehehehe. Dah kenyang baru kitaorang gerak balik ke Muo. Malamnya kitaorang makan kuih pau Muo jek.

Salam.

2 comments:

Hazelsyd said...

salam cikya,

i agree...actually gi mana pon, makan apa pon..it's being with him that's of utmost important betui dak? to me lar...saya penah celebrate anniversary setakat mengopi kat cafe krispy kreme on a beautiful sunday morning...such a bliss cikya..and it's just donuts!

ayyoo cikya, ittew stir fried cheong fun aaa..looks sooo yummyyyy...masa skolah2 kat ipoh dulu sokmo makan..niceyyy

take care cikya...

Sofya said...

salam H..

betul tu H. yg penting keikhlasan kan?..hiks

mmg sedap H..pakkal jek dah kenyang...kalu tak, mau gak nak tapau...hehehe

u too...take care..muahhhh