Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Saturday, June 19, 2010

Bila cucu2ku balik..Part 1

Bila dengar sore dorang kat tepon..ilang sikit rasa rinduku pada dorang. Kali nie dorang betul2 jadi balik. Petang Selasa dorang sampai. Aishah n Ashraf happy sungguh. Amirah jek yang tido...so aku biarkan dia tido dulu sebelum mengomol dia bila dia bangun nanti...hehehe.

Riuh rendah rumah wat seketika. Kejap2....Nenekkkk.......I want to watch chipmunk.. Later....Nenekkkk...I want to watch Upin Ipin. Bila dorang terasa atuk tak de...baru Aishah bertanya...Where's atuk? Living room tu dah jadi gelanggang permainan ...toys box dorang dah kuarkan dari bilik belakang. Biarkan la....janji dorang seronok. One thing yang aku salute kat dorang nie....pas main dorang tahu nak ngemas.
me wif them..
Malam tu dorang tido awal....tired la tu. Next morning...they woke up early. Aku n atuknya nak bawa dorang ke Muo...breakfast sate. Ujan laks pagi tu. Sementara menunggu sate n makanan lain sampai...dorang sibuk ajak atuknya tengok ikan dlm aquarium.


ketawa bila nenek panggey nama dia...cute!

Aishah yang malu2...hehehe


ghalit tgk ikan..

Selepas breakfast...aku n atuk bawa dorang ke Tanjong Emas. Dorang nak jerit2 dlm kereta bila nampak playground. Berebut2 nak turun sebab nak sangat main kat situ. Korang bayangkan lah...susah kami nak jaga sebab cam lipas kudung...ke sana ke mari. Puas melayan dorang nie...dan aku yakin dorang pun puas bermain.

Abi la kena jaga..


Amirah pun nak main buai gak...


Ashraff..konon berani..tp takut...hahaha

my family...

Dah puas bermain kat playground ...aku n atuk bawa dorang g shopping. Aishah kata...Nenek..I'm tired..I cannot walk...aku pun masukkan dia dlm trolley ngan Amirah...hahaha. Kami belikan mereka baju ... n I bought one for Linda. Pastu kami balik ke Melaka. Kami singgah makan...dan kebetulannya kat situ pun ada playground..tp small one. Namun begitu...sempat gaks tau!!! hahahaha

bz memilih baju dorang

aku n aishah...relax jap..

Kami rest kat rumah dalam beberapa jam. Pukul 5 petang kami kuar lagi...bawak dorang tgk movie plaks. Bagus tul dorang nie....senyap jek dok dlm cinema. Harus takut sebab gelapkan?...hehehehe. Amirah pun best gak...nanges bila nak susu je. Then we had our dinner at MarryBrown. Esok ada acara lain plaks....


Salam

2 comments:

@xiM said...

salam..

saya bahagia tengok orang lain bahagia..:)

Sofya said...

salam axim..

anda juga akan menemui kebahagiaan sekiranya itu yang anda cari...
kadang2 kini perlu membuang seuatu untuk mendapat sesuatu yang mungkin leih baik.