Ku teruskan bicaraku ..kerana aku masih mampu berbicara

Saturday, June 26, 2010

Bila cucu2ku balik ...akhir

Esok harinya...hari Khamis aku n atuk bawa mereka bersarapan di Durian Daun. Selalunya kalau dorang balik ke Melaka...tak miss bersarapan di situ. Nazir suke sangat makan roti canai ngan kuah asam pedas. Aku memang kerap ke sana sebab aku suker bebeno ngan mee gorengnya.

Selepas bersarapan ...kami ke hospital Melaka sebab Linda nak melawat tok sedara dia. Aku...Amirah n bibik terpaksalah tinggal dalam kereta. Amirah tido masa tu. Tak kan lah aku nak tinggalkan cucu aku ngan bibik aje. Lagipun tempat parking tu agak jauh dari ward. Hospital Melaka nie kan....pagi2 pun payah nak cari parking....penuh memanjang.

Selesai urusan melawat...kami ke Tasik Ayer Keroh...cucu2 aku nak main kite. Abi dorang pun excited gaks...sama naik la ngan atuknya...hehehehe. Cuaca ari tu memang ok...tp cuma kurang windy. Atuk n Abi cuba naikkan kites dorang beberapa kali tapi akhirnya jatuh ke bumi sebab angin tarak.

nie la tempatnya..






















pemandangan di sekitar tasik Ayer Keroh..

Aishah n Ashraff bukannya nak main sangat layan2 tu. Apa taknya...dah nampak playground yang ade kat situ. Sudahnya...atuk n Abi lah yang terkial2 ...hahaha. Macam2 tau dorang nie.

AM n Abi ...sibuk tuh!!!



Amirah pun nak main layang2 gaks...hiks




abang n kakak..posing jek la...


Hampir pukul 12 tgh..kami pun pulang. Letih sangat rasanya. Sepanjang petang...mereka rehat kat rumah. Malamnya mereka ajak ak dinner kat luo..tapi badan aku keletihan sangat...cam nak demam pun ade. Dorang kuar juga tapi ke JJ sudahnya...hehehe

Esok harinya...Jumaat pagi..dorang berkemas2 n berangkat balik ke Spore. Sunyi balik la rumah aku...hehehe. Insyaallah...raya nnt dorang balik..tak pun hujung tahun nie...kami merancang nak ke Tg Pinang.

Salam.

No comments: